ГоловнаЕкономікаФінанси

Міністр фінансів назвав долари папером

Влада запевняє в надійності казначейських зобов'язань.

Міністр фінансів назвав долари папером
Фото: news.kievukraine.info

Міністр фінансів України Юрій Колобов вважає, що валютні казначейські зобов'язання стануть для населення альтернативою вкладенню коштів у долари.

"Цей папір - альтернатива вкладенню в папір під назвою "долари США", - заявив він сьогодні на прес-конференції, зазначивши при цьому, що Мінфін не ставить перед собою завдання конкурувати з комерційними банками в залученні коштів населення.

Міністр наголосив, що зобов'язання є абсолютно ліквідним інструментом, у разі потреби власник зможе продати їх. При цьому Колобов упевнений у надійності цих паперів, наводячи як аргумент те, що Україна ніколи не оголошувала дефолту і завжди розраховувалася згідно зі своїми зобов'язаннями.

На думку Колобова, перша серія облігацій обсягом $100 млн розійдеться протягом двох місяців - до середини грудня.

Нагадаємо, доларові казначейські зобов'язання для населення надійшли в продаж сьогодні, 10 жовтня. Їх пропонують близько 500 відділень Ощадбанку.

Номінал одного паперу становить $500, їхня прибутковість - 9,2% ($23 на півроку). Зобов'язання мають дворічний термін погашення. У разі потреби Ощадбанк буде викуповувати зобов'язання за ціною, що не нижча від номіналу. Загальний обсяг емісії перших двох серій становитиме $200 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram