ГоловнаЕкономікаФінанси

Валютні облігації в Ощадбанку продають за паспортами

Процедура продажу потребує півгодини.

Валютні казначейські зобов'язання, продаж яких стартував сьогодні, Ощадбанк продає за паспортами, повідомляє власний кореспондент LB.ua.

Водночас нещодавно директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну Галина Пахачук в інтерв'ю LB.ua стверджувала, що при купівлі облігацій паспорт потрібен не буде. "Паспорт не потрібен, якщо ви купуєте папери на суму до 150 тис. гривень в еквіваленті", - говорила Пахачук.

За словами касирів в Ощадбанку, вони вимагають документи лише для оформлення внутрішньої документації і дані про покупця не будуть передаватися кудись далі.

Проте купівля казначейських зобов'язань потребує дуже багато часу - в районі 30 хвилин, оскільки персонал Ощадбанку ще не знає, як їх продавати і змушений звірятися з інструкцією.

Номінальна вартість державних боргових паперів становить $500, але в міру наближення терміну виплати першого піврічного купона (10 квітня 2013 року) вони дорожчатимуть аж до $523 ($23 - це процентний дохід за півроку).

Ощадбанк має найрозгалуженішу мережу установ в Україні - близько 6 тис., проте продавати казначейські зобов'язання будуть менш ніж 500 (з повним списком можна ознайомитися на сайті Ощадбанку).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram