ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров обіцяє не підвищувати тарифи на газ

Прем'єр сподівається на перегляд газових контрактів.

Азаров обіцяє не підвищувати тарифи на газ
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяє, що 2013 року тарифи на газ для населення підвищуватися не будуть.

Про це він заявив під час телефонної лінії.

"Тарифи на газ для населення підвищуватися не будуть. Ми думаємо, як знизити тарифи для промисловості, адже вони зашкалюють, ставлять нашу хімічну промисловість та металургію і всіх споживачів газу в неконкурентні умови", - цитує прем'єра РБК-Україна. Азаров нагадав, що Україна веде переговори з Росією про перегляд газових контрактів, а також знижує обсяги імпорту палива з Росії.

Нагадаємо, що перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський минулого тижня попередив, що підвищення тарифів на газ неминуче.

Питання газових тарифів є однією з вимог Міжнародного валютного фонду для відновлення співпраці з Україною. Також МВФ вимагає консервативної бюджетної політики і переходу до більш гнучкого валютного курсу.

На думку колишнього міністра економіки і нардепа від БЮТ Сергія Терьохіна, тарифи на газ буде підвищено вдвічі вже 2013 року.

МВФ 2010 року схвалив програму stand by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму $15,5 млрд, однак 2011 року припинив фінансування через невиконання Україною його вимог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram