ГоловнаЕкономікаДержава

"Кредит-Рейтинг" не вірить у зростання української економіки

Друге півріччя може "з'їсти" зростання першого.

"Кредит-Рейтинг" не вірить у зростання української економіки

Уповільнення і спадання економіки України до кінця року не викликає сумніву в аналітиків, оскільки очевидних перспектив поліпшення ситуації на внутрішньому і зовнішньому ринках немає.

Якщо за підсумками першого півріччя в країні було зафіксовано зростання ВВП на рівні 2,5%, то до кінця року він може впасти до нуля, вважають в агентстві "Кредит-Рейтинг". "Якщо зовнішній попит залишатиметься у нинішньому стані, Україна має всі шанси до кінця року "з'їсти" зростання першого півріччя і за результатами року вийти на зростання ВВП близько до нуля", - сказано в повідомленні агентства.

Українські виробники перебувають під тиском дорогих енергоресурсів, що разом з "негнучкою" гривнею робить їх менш конкурентоспроможними на зовнішніх ринках.

При цьому темпи зростання роздрібної торгівлі всередині країни знижуються третій місяць поспіль. І експерти очікують, що ця тенденція триватиме до кінця року.

Нагадаємо, зростання української економіки в січні-серпні сповільнилося до 1,5%. Водночас у бюджеті на 2012 рік закладено зростання на рівні 3,9%, а бюджет на 2013 рік розрахований на зростання 4,5%. 2011 року економіка країни зросла на 5,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram