ГоловнаЕкономікаБізнес

Водіям не світять обіцяні ДАІ дешеві автономери

Один комплект обійдеться державі у 270 грн.

Водіям не світять обіцяні ДАІ дешеві автономери
Фото: depo.ua

Міністерство внутрішніх справ купить 313,4 тис. автомобільних номерів за 38,995 млн грн. Договір укладено 28 вересня з вінницьким об'єднанням "Форт".

Згідно з умовами закупівлі, інформують "Комментарии" з посиланням на "Вісник держзакупівель", ціна одного номера для автомобілів становитиме 135 грн, для причепа - 67,5 грн, мотоцикла - 52,2 грн, мопеда - 18,6 грн.

отже, звичайному автолюбителеві доведеться віддати за комплект номерів 270 грн, хоча лише в липні начальник відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи управління ДАІ Олександр Дем'янко обіцяв, що наступного року вартість комплекту номерних знаків становитиме 80 грн.

Тендер проходив за процедурою закупівлі в однієї особи. Її використали через те, що "Форту" належить патент на промисловий зразок "Знак номерний транспортних засобів", що включає сім варіантів автомобільних номерів - від номерів мопедів до синіх міліцейських номерів.

Директор "Форту" отримав його 10 грудня 2010 р. спільно з Яцеком Стефаном Войцеховським, президентом польської фірми UTAL, що має підприємство з виробництва номерних знаків.

Нагадаємо, наприкінці червня Кабмін спростив реєстрацію автомобілів. Постановою уряду передбачено можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого в разі його відчуження, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно за письмовою вимогою власника.

Окрім того, власники транспортних засобів можуть зареєструвати або перереєструвати транспортний засіб незалежно від місця своєї реєстрації, проживання або регіону реєстрації транспортного засобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram