ГоловнаЕкономікаДержава

Пластикові вікна і труби можуть подорожчати

Україна почала антидемпінгове розслідування імпорту полівінілхлориду (ПВХ) з США.

Пластикові вікна і труби можуть подорожчати
Фото: bestceramic.ru

Компанія "Карпатнафтохім" (належить російському "Лукойлу") хоче обмежити внутрішній ринок України від імпорту ПВХ, з якого роблять пластикові труби і вікна. Українська Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вже почала антидемпінгове розслідування імпорту ПВХ з США.

Про це пише Олександр Чорновалов у сьогоднішньому випуску газети "Коммерсант-Украина" з посиланням на урядову газету "Урядовий кур'єр".

Американський ПВХ продавався в Україні дешевше, ніж в Америці, через що його імпорт зріс на 93,1%, а частка на ринку - в 2,3 разу. Водночас продажі "Карпатнафтохіму" (а це єдиний виробник ПВХ в Україні) скоротилися на 38,4%, а частка впала на 26,4%. Абсолютні цифри видання не наводить.

Україна домагається введення мита на імпорт ПВХ зі Штатів у розмірі 6,5%.

Торговельні обмеження зазвичай призводять до зниження конкуренції і зростання цін на внутрішньому ринку. У компанії "Євротрубпласт" кажуть, що при введенні мита в 6,5% відпускна ціна готового продукту зросте на приблизно таку саму величину, оскільки до 60% собівартості готового продукту залежить від вартості сировини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram