ГоловнаЕкономікаБізнес

Росії не вистачає пасток для мишей на українських сирзаводах

В опалу потрапив і завод міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.

Росії не вистачає пасток для мишей на українських сирзаводах
Фото: usiter.com

Російський сільгоспнагляд пояснив причини тимчасової заборони на ввезення в країни Митного союзу молочної і м'ясної продукції з України, що набула чинності 4 жовтня.

Про це пишуть Ігор Бурдига і Марія Попова у свіжому випуску газети "Коммерсантъ-Украина".

Заборона стосується восьми компаній: "Моліс", "Глобино", "Данон Дніпро", "Лакталіс Миколаїв", "Бель Шостка Україна", м'ясокомбінату "Зоря" та м'ясопереробника "АПК-Інвест" (його контролює міністр інфраструктури Борис Колесніков).

Зауваження Росії стосуються санітарного стану підприємств. Контролерам не сподобалися тріщини на підлозі в цехах приймання молока, іржаві труби і прострочені мийні засоби. Серед іншого було і таке зауваження: "Відсутні пастки для гризунів".

Хоча є й більш серйозні зауваження. Наприклад, погане вивчення сировини і брак документів про перевірки заводів українськими ветеринарами.

Нагадаємо, в лютому 2012 року Росія заборонила ввезення молочної продукції з України через наявність у ній пальмової олії. Реальною причиною і українська сторона, і представники інших країн називали політичне напруження між країнами. Збиток українських молокопереробників становив близько $80 млн - за підрахунками Інституту економіки та прогнозування НАН України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram