ГоловнаЕкономікаБізнес

МТС готова позбутися частини бізнесу

Компанія розчарувалася в CDMA-зв'язку.

МТС готова позбутися частини бізнесу
Фото: mts.com.ua

Компанія "МТС-Україна", другий за кількістю абонентів оператор мобільного зв'язку в країні, готова продати або здати в оренду свою CDMA-мережу, на базі якої зараз надається послуга бездротового інтернет-доступу "МТС Конект 3G".

"Проект влаштовує нас за показниками, але розраховувати на те, що сервіс стане масовим, не випадає", - цитує гендиректора компанії Івана Золочевського "Коммерсантъ-Украина".

Вартість мережі менеджер оцінює в $200 млн. МТС запустила її восени 2007 року. Зараз вона працює у 360 населених пунктах, нею користуються близько 300 тис. абонентів, але, за оцінками компанії, може витримати до 500 тис. абонентів.

Злочевський пояснив намір згорнути проект дефіцитом модемів, що працюють у непопулярному для CDMA діапазоні 450 МГц. Решта CDMA-операторів працюють у діапазоні 800 МГц.

Зараз в Україні широкосмуговий інтернет-доступ за технологією CDMA надають оператори "Інтертелеком", ITC, PEOPLEnet і "МТС-Україна". Крім того, мобільний інтернет-доступ у стандарті UMTS надає "дочка" "Укртелекому" - компанія "Тримоб" у партнерстві з "Київстаром".

Нагадаємо, зараз АМКУ проти МТС веде антимонопольне розслідування. Відомство порушило справу проти двох провідних мобільних операторів (крім МТС, вона стосується також "Київстару") у зв'язку з невиконанням рекомендацій знизити тарифи на внутрішній зв'язок. Якщо комітет вирішить вдатися до штрафу, для МТС він може становити до 900 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram