ГоловнаЕкономікаБізнес

Азаров доручив збільшити посіви пшениці

Прем'єр радить аграріям не втрачати жодного дня.

Азаров доручив збільшити посіви пшениці
Фото: www.kmu.gov.ua

В Україні заплановано збільшити площу посівів озимої пшениці.

"Враховуючи попит на пшеницю та сприятливу цінову ситуацію на світовому ринку, цього року ми поставили завдання збільшити площу під озимою пшеницею не менш ніж на 100 тис. га", - заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду.

Про це повідомляє РБК-Украина.

За словами прем'єра, в Україні посівна кампанія проходить планово, відповідно до агротехнологічного графіка. Водночас, зазначив прем'єр, у деяких південних регіонах посушлива погода загальмувала цей процес.

Утім, він вважає, що аграріям не можна втрачати жодного погожого дня, оскільки Україна взяла курс на значне збільшення врожаю зернових протягом найближчих п'яти років. Раніше він говорив, що через п'ять років Україна збільшить збір зернових із нинішніх 40-50 млн тонн до 100 млн тонн. Завдяки цьому країна повинна стати найбільшим гравцем на світовому ринку.

Проте Україна і так є одним з провідних експортерів зерна у світі. За минулий сезон з країни було вивезено 21,8 млн тонн зерна, що на 70% більше, ніж рік перед тим. За три місяці цього сезону експорт зерна з України становив уже 5,5 млн тонн, і значна його частина - це пшениця (2,6 млн тонн).

За оцінкою Олега Бахматюка, власника найбільшого агрохолдингу в Євразії UkrLandFarming, щоб збільшити виробництво зерна до 100-120 млн тонн, Україні потрібні інвестиції в обсязі $20-25 млрд. Він також вважає, що половину із цього обсягу становитиме кукурудза.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram