ГоловнаЕкономікаБізнес

Росіянам видаватимуть по $3 тис. на "нове життя"

Гроші можуть бути витрачені на пошук роботи, навчання, бізнес.

Росіянам видаватимуть по $3 тис. на "нове життя"

У Росії з'явиться новий вид державної допомоги малозабезпеченим - соціальний контракт, який має допомогти громадянам почати "нове життя".

Відповідний законопроект уже пройшов перше читання у Державній думі, повідомляє "Российская газета".

"Новий вид підтримки вводиться для тих громадян, яким традиційні види соціальної допомоги не дають необхідного результату", - пояснила перший заступник голови Комітету Держдуми з праці, соціальної політики і справ ветеранів Галина Карелова.

За оцінками депутата, стартова сума, що виділяється державою за умовами такого документа, може варіюватися в межах від 30 до 100 тис. рублів. Ці гроші можуть бути витрачені на пошук роботи, професійну підготовку, підприємницьку діяльність і ведення особистого підсобного господарства.

Проте допомога може бути виділена і не грошима. "Можливі, наприклад, варіанти з оплатою ремонту, лікування і навіть влаштуванням дитини в дитячий садок", - пояснила депутат.

Також законопроект передбачає саме забезпечення старту для "нового життя", а не постійну допомогу від держави. "У середньому соціальний контракт можна буде укладати на період від трьох до шести місяців, з можливістю його продовження до року в окремих випадках", - уточнила Карелова. За її оцінками, таким нововведенням можуть скористатися 1-5% росіян.

Зараз законопроект готується до другого читання і його може бути ухвалено вже до кінця року.

Нагадаємо, що в Україні влада планує поліпшити витрачання соцдопомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram