ГоловнаЕкономікаБізнес

"Яндекс" випустив новий браузер

Завантажити "Яндекс.Браузер" можна буде найближчим часом.

"Яндекс" випустив новий браузер
Фото: blogspot.com

Компанія "Яндекс" представила власний браузер "Яндекс.Браузер", що використовує хмарні сервіси і технології.

У першій версії браузера була реалізована тільки частина ідей, інші будуть впроваджені поступово, з кожним оновленням додатку, заявив керівник напрямку мобільних та програмних продуктів "Яндекса" Тигран Худавердян.

Як пише AIN.ua, в браузер вбудовані пошукові і навігаційні підказки з готовими відповідями від сервісів компанії, перекладач і антивірусна технологія "Лабораторії Касперського", яка попереджатиме користувача про небезпечні веб-сторінки.

"Яндекс.Браузер" працюватиме на ОС Windows і Mac OS. На сьогодні інтерфейс доступний російською та англійською мовою, найближчим часом буде додано і українську. Завантажити додаток можна буде з 16:00 за київським часом.

Варто зазначити, що в компанії вже кілька років існує браузер "Яндекс.Інтернет", створений на основі Chromium. Інтерфейс нового продукту також буде засновано на коді Chromium.

Нагадаємо, що найпопулярнішим браузером у світі в травні став продукт конкурента "Яндекса" - Chrome від інтернет-гіганта Google. Ним користується близько третини користувачів Інтернету. Приблизно така сама частка і у Internet Explorer. Слідом за ними розмістився Firefox. Safari і Opera замикають першу п'ятірку зі значним відставанням від лідерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram