ГоловнаЕкономікаБізнес

Держава має намір регулювати ціни на мобільний зв'язок

Ринок мобільного зв'язку має всі ознаки монопольного.

Держава має намір регулювати ціни на мобільний зв'язок
Фото: ipress.ua

Антимонопольний комітет, який порушив справу протии "Київстару" і МТС, має намір домагатися введення державного регулювання тарифів на мобільний зв'язок.

Такий захід може бути введено, якщо провідні мобільні оператори Україні не знизять ціни на свої послуги, заявив "Коммерсанту-Украина" перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін. Проте оператори стверджують, що вже виконали рекомендації комітету.

За словами Кузьміна, ринок мобільного зв'язку має всі ознаки монопольного - "Київстар" і МТС спільно обслуговують 80% абонентів і отримують 70% доходів.

Нагадаємо, в червні цього року АМКУ рекомендував "Київстару" і МТС знизити тарифи. Проте зроблено цього, за даними відомства, не було. "Аналіз наданої операторами інформації про виконання рекомендацій комітету не підтвердив інформації про зниження цін на зазначені послуги. Водночас у серпні ціни на окремі послуги навіть збільшилися", - заявили в АМКУ.

Крім вартості послуг на внутрішній зв'язок, АМКУ розслідує і ціни на роумінг. За словами Кузьміна, ця справа перебуває на стадії завершення, а провина операторів практично доведена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram