ГоловнаЕкономікаДержава

Бізнес позбавлять низки податкових пільг

Казна зможе додатково отримати 3,5 млрд грн.

Бізнес позбавлять низки податкових пільг
Фото: chitay.net

Уряд може позбавити бізнес податкових пільг на прибуток на суму 2,3 млрд грн.

Як повідомляє "Коммерсантъ-Украина", на останньому засіданні Кабмін схвалив законопроект Державної податкової служби та Мінфіну, який, окрім іншого, скасовує ці пільги з 2013 року. Преференцій позбудуться виробники дитячого харчування, авіа- і суднобудування, готелі, аграрне машинобудування, виробники біопалива.

"Найжорсткіша дискусія була стосовно цієї норми. Було вирішено провести інвентаризацію кількості податкових пільг. Якщо вони відповідають економічній суті, то ми обома руками "за", якщо ж неефективні - їх потрібно змінювати", - розповів голова ДПС Олександр Клименко.

Тиск на бізнес скоротився на 5,5%

— Віктор Янукович, президент України

Водночас заплановано посилити контроль за підакцизними товарами та спростити стягнення податкових боргів, що ще має принести в бюджет майже 1,2 млрд грн.

Нагадаємо, податкові збори в січні-серпні зросли порівняно з аналогічним періодом минулого року на 15,8 млрд грн, до 190,5 млрд. грн. З них державна казна отримала 134,3 млрд грн, місцеві бюджети - 56,2 млрд грн.

При цьому бізнесмени вважають, що українська влада здійснює надмірний податковий тиск на бізнес. За словами президента Європейської бізнес-асоціації Томаша Фіали, 2011 року податкові надходження побільшали в частці ВВП до 25%. Це найвищий рівень за роки незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram