ГоловнаЕкономікаДержава

Іллічівський порт почав ремонт операційної акваторії

Реалізація проекту уможливить роботу з великовантажними суднами безпосередньо біля причалів.

Іллічівський порт почав ремонт операційної акваторії
Фото: segodnya.ua

Іллічівський морський торговельний порт почав підготовчий етап робіт з поглиблення дна в операційній акваторії.

Про це повідомив начальник ІМТП Олександр Григорашенко в інтерв'ю Центру транспортних стратегій.

"Сьогодні в порту розпочато роботу з ремонтного черпання операційної акваторії першого ковша Сухого лиману. Це підготовчий етап для виконання всього комплексу робіт з днопоглиблення підхідного каналу й операційної акваторії з будівництвом рейдового причалу №2. У результаті ми зможемо приймати на рейдовому причалі судна дедвейтом до 200 тисяч тонн", - розповів Григорашенко.

Реалізація всього проекту дозволить порту організувати безпечне проведення, маневрування, швартування і подальшу обробку біля причалів великовантажних суден класу Сapesize вантажопідйомністю понад 100 тис. тонн і суден-контейнеровозів класу Post Panamax Plus місткістю 8000 TEU.

Раніше передбачали, що днопоглиблювальні роботи порт розпочне після отримання кредиту ЄБРР. Однак порт розпочав попередній етап проекту самостійно, не чекаючи на закінчення необхідних бюрократичних процедур для отримання кредиту. При цьому Іллічівський порт уже оголосив тендер на залучення кредитної лінії в розмірі 70 мільйонів гривень в еквіваленті іноземної валюти за курсом НБУ на дату розкриття пропозиції.

"Самі днопоглиблювальні роботи почнуться наступного року, після закінчення зимового періоду та періоду нересту риби. За нашими планами, ці роботи займуть весь наступний рік. А тим часом ми будемо продовжувати переговори з ЄБРР щодо виділення кредиту в розмірі 30 млн євро для реалізації всієї масштабної інвестиційної програми "Реконструкція підхідного каналу із збільшенням глибини до 17,0 м, будівництво рейдового причалу №2 з днопоглибленням операційної акваторії, маневрової зони і водного підходу до 17,0 м", у якій порт планує взяти участь разом з ЄБРР", - зазначив Олександр Григорашенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram