ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні на пляшку пива можна заробити за 15 хвилин

Це нижче середньосвітового показника.

В Україні на пляшку пива можна заробити за 15 хвилин

Журнал The Economist підрахував, що в Україні на півлітрову пляшку пива можна заробити менш ніж за 15 хвилин.

Узявши за основу дані аналітиків швейцарського банку UBS, видання склало графік із країнами, де треба найдовше і найменше працювати, пише Slon.

Виявилося, у середньому в світі людина змушена витрачати близько 20 хвилин, щоб дозволити собі кухоль пива. Найменше трудитися доведеться в США - в середньому знадобиться лише близько 5 хвилин, щоб накопичити на 0,5 л пива в точці роздрібної торгівлі. А от в Індії потрібно буде попрацювати майже годину.

Для України The Economist бере в розрахунок середню ціну пива $0,65, тобто більш ніж 5 грн. Примітно, що це одна з найнижчих цін у рейтингу. Дешевше пляшка пива обійдеться лише в Нігерії та Китаї. У Росії 0,5 літра пива коштує $1,4, тобто більш ніж 11 грн.

Фото: economist.com

Нагадаємо, що середня зарплата в Україні за підсумками серпня становить 3073 грн.

За даними компанії "Укрпиво", 2011 року середня роздрібна ціна літра пива в Україні зросла на 3% - з 7,85 до 8,1 гривні. При цьому виробництво пива в Україні скоротилося на 1,6%, або на 5 млн дал до 304,9 млн дал порівняно з 2010 роком.

Лідируючі позиції в галузі утримують чотири гравці - "САН ІнБев Україна", Carlsberg Ukraine, "Оболонь" і "Міллер Брендз Україна", на частку яких припадає близько 95% виробленого і понад 94% проданого в Україні пива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram