ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія знову забороняє продукти з України

У немилість потрапили вітчизняне м'ясо та "молочка".

Росія знову забороняє продукти з України
Фото: agro-investor.ru

Росія з 4 жовтня вводить обмеження на ввезення м'ясо-молочної продукції восьми українських підприємств.

Про це йдеться в повідомленні Россільгоспнагляду, пише РІА "Новости".

У список потрапили "Моліс", Глобинський маслозавод (виробництво сирів, сухого молока і вершкового масла), "Бель Шостка Україна" (сири), м'ясокомбінат "Зоря", компанія "Зевс ЛТД" (яловичина і свинина), "Данон Дніпро", "Лакталіс Миколаїв" (молочна продукція), "АПК-Інвест" (забій свиней, обробка, зберігання, виробництво готової м'ясної продукції).

Трьох підприємств, які виготовляють рибні консерви, - "Істок", Одеський консервний завод і "Інтерфлот" - торкнуться посилені лабораторні перевірки протягом трьох місяців.

З реєстру організацій та осіб, які здійснюють виробництво, переробку та зберігання підконтрольних товарів, які ввозять на територію Митного союзу, виключено Білоцерківський молочний комбінат. Водночас у реєстр підприємств третіх країн (об'єднує підприємства, які отримають право на експорт у Росію за результатами аудиту системи нагляду у відповідній країні) включено "Морську перлину", що виготовляє рибні консерви, і птахокомплекс "Дніпровський", що здійснює забій і переробку птиці.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Росія виявила небезпечні бактерії в м'ясі та молоці трьох українських підприємств. У зв'язку із цим посилено лабораторний контроль їхньої продукції.

Український сир перебуває на особливому контролі в іншому російському відомстві - Росспоживнагляді. Його голова Геннадій Онищенко пообіцяв, що якщо якийсь з українських сирзаводів порушуватиме технологію виробництва, його буде позбавлено права постачати продукцію в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram