ГоловнаЕкономікаДержава

Великий бізнес не платить податків у скарбницю, - Царьков

Сьогодні в податковій сфері склалася катастрофічна ситуація.

Великий бізнес не платить податків у скарбницю, - Царьков
Фото: Макс Левин

Представники великого бізнесу методично відмовляються платити в державну скарбницю належні податки, чим ставлять під загрозу фінансове становище країни.

З такою заявою виступив народний депутат від Комуністичної партії України Євген Царьков в інтерв'ю кореспонденту агентства ГолосUA.

З офшорів буде ввезено в Україну близько $1-1,5 млрд, що становить близько 3% від золотовалютних резервів... Наявний обсяг золотовалютних резервів, а також кошти, які надійдуть з офшорів на фінансування виборчої кампанії, дозволять НБУ і далі підтримувати стабільний курс національної валюти

— Олег Устенко, директор Фонду Блейзера

За словами політика, сьогодні у податковій сфері склалася катастрофічна ситуація, за якої борги промисловців повинні покривати "дрібні торговці".

Він зазначив, що зараз жоден з тринадцяти металургійних комбінатів України не відраховує кошти до бюджету - прибуток проходить через посередників, "точніше, через офшори".

"Та сама схема діє і з великими агрохолдингами, які "прокручують" кошти на Кіпрі і невеликих острівних державах. Тому поки Президент або прем'єр-міністр не тупнуть ногою і не змусять магнатів платити податки на території України, будуть страждати невеликі підприємства, які стикнуться з "закручуванням гайок", - підкреслив Євген Царьков.

Депутат також додав, що в оновленій Верховній Раді комуністи домагатимуться повної ліквідації "офшорної практики" для української промислової еліти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram