ГоловнаЕкономікаБізнес

Утилізаційний збір поширять на всі іномарки

Українцям слід готуватися до подорожчання автомобілів.

Утилізаційний збір поширять на всі іномарки
Фото: vkurse.ua

Утилізаційний збір на імпортні автомобілі, який зараз стосується винятково російських машин, заплановано поширити на всіх постачальників. При цьому вітчизняних виробників від нього звільнять.

Про це повідомив начальник відділу екологічної безпеки Міністерства екології та природних ресурсів Олександр Посмітний "Коммерсантъ-Украина".

Відповідні поправки подадуть Кабінету Міністрів наступного тижня.

Утім, таке рішення уряду загрожує Україні претензіями з боку країн СОТ. "Усі учасники торгівлі повинні бути в однакових умовах, а Україна своїм рішенням фактично дискримінує імпортерів, тоді як місцеві отримують преференції", - вважає партнер юридичної компанії Astapov Lawyers Олег Мальський.

Ми проводимо переговори і намагаємося домовитися про взаємне незастосування утилізаційного збору

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Україна ввела утилізаційний збір у відповідь на аналогічні дії РФ. Українська влада неодноразово пропонував Росії піти на взаємні поступки щодо продукції двох держав. Урядовий уповноважений з питань співпраці з СНД Валерій Мунтіян заявив, що вже в п'ятницю на засіданні голів урядів країн СНД Україна і РФ можуть підписати угоду про введення національного режиму між країнами. Вона передбачає, що українські імпортери автомобілів матимуть такі самі умови, як російські виробники.

Введення збору для українців обернеться  подорожчанням іномарок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram