ГоловнаЕкономікаДержава

Гарвардський професор озвучив п'ять кроків для економічного стрибка України

Зростання може становити 10% вже наступного року.

Гарвардський професор озвучив п'ять кроків для економічного стрибка України

Гарвардський професор і фахівець з економічної історії Ніл Ферґюсон вважає, що Україна може легко досягти 10%-го зростання економіки вже наступного року.

В інтерв'ю Forbes.ua він назвав п'ять кроків, які дадуть стимул для зростання економічної активності в Україні.

"Перший - радикальна податкова реформа, яка дозволить спростити податки і впровадити однакову ставку податків для всіх, без будь-яких преференцій. Другий - радикальна реформа ринку землі та надання права власності на неї. Третій - відокремлення судової влади від виконавчої, вибір суддів довічно і надання їм повної незалежності від будь-якого впливу ззовні. Четвертий - проголошення членства в ЄС безальтернативною метою уряду. І п'ятий - повна свобода преси і ліквідація будь-якого контролю за нею з боку держави", - зазначив він.

Ферґюсон вважає, що можливості України дуже великі, й вона може стати Канадою свого регіону - багатою країною з великим культурним потенціалом і продуктивним населенням.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає зростання ВВП за підсумками восьми місяців на рівні 1,5% хорошим. Бюджет на 2012 рік розрахований, виходячи з прогнозу зростання ВВП на 3,9%, на 2013 рік може бути закладено зростання ВВП на рівні 4,5%.

Зростання економіки України лише один раз перевищило 10%-ву планку - 2004 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram