ГоловнаЕкономікаДержава

Україна хоче отримати $1 млрд від Світового банку

СБ обіцяв давати більш ніж $500 млн на рік тільки за умови активних реформ.

Україна хоче отримати $1 млрд від Світового банку
Фото: nikcity.com

Україна може отримати близько $1 млрд від Світового банку 2013 року, заявив міністр економічного розвитку та торгівлі Петро Порошенко на зустрічі з президентом Чорноморського банку торгівлі та розвитку Андрієм Кондаковим.

"20 вересня було прийнято для нас дуже важливе рішення про початок переговорів за новим кредитом для забезпечення дорожнього будівництва і безпеки руху. Обсяг кредиту для цієї мети - $450 млн. Ми плануємо, що наступного року розмір кредиту від Світового банку для України може становити від $550 млн до $1 млрд", - цитує міністра РБК-Україна.

За його словами, Світовий банк відзначає надзвичайно високий відсоток освоєних кредитних коштів, які брала Україна.

Світовий банк готовий підтримати Україну в здійсненні тих необхідних реформ, які можуть розкрити її великий економічний потенціал і поліпшити життя людей

— Філіпп Ле Уеру, віце-президент СБ

Нагадаємо, що стратегія партнерства СБ з Україною на 2012-2016 роки передбачає кредитування на рівні $500 млн щорічно. При цьому СБ заявив, що обсяги фінансування і спектр інструментів збільшуватимуться в разі прискорення реформ і поліпшення управління і залишаться помірними, якщо реалізація реформ загальмується.

Із 1992 року банк видав Україні більш ніж $7 млрд. Останній з оголошених проектів, які профінансує СБ, - ремонт 100 км дороги Київ-Харків між містами Лубни та Полтава за $450 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram