ГоловнаЕкономікаФінанси

Арбузов сподівається випросити гроші у МВФ

Рано чи пізно тарифи на газ буде підвищено.

Арбузов сподівається випросити гроші у МВФ
Фото: bank.gov.ua

Голова Нацбанку Сергій Арбузов розраховує, що рішення про відновлення програми співпраці з Міжнародним валютним фондом буде досягнуто до кінця цього року.

"Я впевнений, що рішення буде знайдено. Також переконаний, що рано чи пізно програму буде відновлено", - заявив він у Вашингтоні.

Як пише "Укрінформ", на прохання уточнити можливі терміни голова НБУ відповів: "Складно сказати. Думаю, принаймні я на це розраховую, цього року ми знайдемо порозуміння".

Україні доведеться поновити переговори з МВФ невдовзі після виборів. В іншому разі забезпечити стабільність гривні буде дуже складно

— Іван Чакаров, економіст щодо країн СНД "Ренесанс Капітал".

Арбузов також торкнувся теми виконання Україною пункту програми з МВФ про підвищення тарифів на газ для населення. "Цю ситуацію обговорюють. Ситуація склалася історично за довгі роки, і революційним методом вирішити її, на жаль, не вдається. Але рано чи пізно ми цю умову виконаємо, програма відновиться. Це буде хорошим сигналом інвесторам. Для нас це дуже важливо, ми над цим працюємо", - сказав він.

Нагадаємо, Арбузов очолює українську урядову делегацію, яка в США, крім іншого, проводить зустрічі з представниками МВФ і Світового банку.

Із 2011 року Україна не отримала жодного траншу кредиту МВФ. Незважаючи на це, борги України перед Міжнародним валютним фондом становлять $13 млрд. Це майже половина золотовалютних резервів країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram