ГоловнаЕкономікаБізнес

Польський бізнес очікує позитивних змін в Україні

Позитивним явищем стали новий податковий і митний кодекси, зазначив екс-міністр економіки Польщі.

Польський бізнес очікує позитивних змін в Україні
Яцек Пехота

Український ринок має величезний потенціал, а держава поступово вирішує проблеми і створює умови для подальшої економічної діяльності. У цьому зв'язку польський бізнес має позитивні очікування і перебуває на позиції "Stand by +".

Таку думку висловив голова Польсько-української господарської палати (PUIZBA), екс-міністр економіки РП Яцек Пєхота, повідомляє "Укрінформ".

"Польський бізнес переконаний, що Україна в перспективі є привабливим партнером і не має наміру виводити звідси свої активи. Цю позицію я окреслив би як "Stand by +", тобто позитивного очікування", - зазначив Пєхота.

Він наголосив, що в середовищі польських бізнесменів, які працюють в Україні, панує переконання, що "український ринок має величезний потенціал, а держава поступово вирішує проблеми і створює умови для подальшої економічної діяльності".

Водночас Яцек Пєхота зауважив, що господарська палата отримувала сигнали від польського бізнесу про спроби рейдерських захоплень певних активів, нарікання на органи юстиції в Україні. Однак, на його переконання, останнім часом в Україні спостерігається позитивна динаміка.

"Якщо узагальнити, то тут видно позитивну динаміку. Позитивним явищем стали новий податковий і митний кодекси, відкритість органів української адміністрації для спілкування з польськими підприємцями", - сказав екс-міністр. Він додав, що, за його спостереженнями, "поліпшується загальний клімат і спосіб спілкування влади з бізнесом".

PUIZBA є одним з організаторів XI Українсько-польського економічного форуму, який відбудеться 20 вересня в Києві за участю президентів Віктора Януковича та Броніслава Коморовського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram