ГоловнаЕкономікаБізнес

Націоналізація забезпечує стабільний нафтовидобуток

Лівії, де галузь була націоналізована, вдавалося безперебійно видобувати "чорне золото" 30 років.

Націоналізація забезпечує стабільний нафтовидобуток
Фото: EPA/UPG

Націоналізація нафтової галузі забезпечує безперебійний нафтовидобуток, але уповільнює розвиток цієї сфери. Про це на форумі "Нафта, газ та медіа" в Баку (Азербайджан) заявив Анас Алхаджі, головний економіст NGP Energy Capital Management з Техасу (США). Про це повідомляє журналіст LB.ua.

"Націоналізація забезпечує стабільний видобуток, але виробіток при цьому зростає недостатньо. Згадайте Лівію - вона продавала нафту тридцять років поспіль без перебоїв. А тепер згадайте Колумбію, де працюють різні компанії. Там постійно якісь вибухи, перебої з поставками", - сказав Алхажі .

Сьогодні в Палаці Гюлистан (Гюлистан-Сарай) в Баку відкрилася міжнародна конференція "Нафта, газ та медіа", організована Міжнародним інститутом преси (IPI). У конференції беруть участь більше за 60 журналістів з 27-и країн світу. Україну представляють журналісти ТВі, LB.ua, "Дзеркала тижня" і сайту журналістських розслідувань Slidstvo.info.

Нагадаємо, журналіст ТВі розповість на цій конференції про "вишки Бойка" - закупівлю бурової вишки для "Чорноморнафтогазу" за державний рахунок. Бурову придбали за $400 млн через посередника за ціною без посередника в $250 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram