ГоловнаЕкономікаДержава

Проблеми ЖКГ можна вирішити заміною газу вугіллям, - Клименко

Озвучено економічні вигоди використання вугільного палива.

Проблеми ЖКГ можна вирішити заміною газу вугіллям, - Клименко

Кардинально вирішити проблеми житлово-комунального господарства можна, якщо замінити дорогий імпортний газ дешевим вугіллям.

Про це сказав керівник Донецького обласного штабу "Нашої України", народний депутат Олександр Клименко.

"Можна використовувати вугілля. У багатьох містах існують теплоцентралі, які досі працюють на вугільному паливі", ­- сказав Клименко.

За його словами, економічну доцільність заміни газу на вугілля легко прорахувати. Тонна вугілля приблизно коштує 100 доларів. Для отримання такої ж кількості тепла, як при спалюванні 1 тисячі кубометрів газу буде потрібно у півтора рази більше вугілля.

"Навіть у цьому випадку вугільне паливо буде значно дешевшим, ніж газ. Тисяча кубів російського газу коштує 440 доларів, а півтори тонни вугілля - всього 150", - навів приклад депутат.

За його словами, від заміни газу на вугілля виграє не тільки ЖКГ, але і промисловість. Споживаючи власне вугілля, ми відновимо шахти і створимо нові робочі місця. При цьому газ власного видобутку доцільніше використовувати не на потреби комуналки, а для економіки.

Як повідомляли раніше, Україна планує перевести всі ТЕЦ на вугілля, що, як очікують у Кабміні, дозволить економити близько 6 млрд куб. м газу на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram