ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" щорічно витрачає 1 млрд гривень на соцгарантії залізничникам

Відомство обіцяє не скорочувати виплати наступного року.

"Укрзалізниця" щорічно витрачає 1 млрд гривень на соцгарантії залізничникам

"Укрзалізниця" та Профспілка залізничників і транспортних будівельників України продовжили галузеву угоду щодо збереження існуючих галузевих пільг і соціальних гарантій залізничників.

Під час підписання генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак наголосив, що підприємство докладає всіх зусиль для того, щоб заробітна плата залізничників була гідною.

"Наступного року, незважаючи на об'єктивні труднощі та реструктуризацію галузі, ми не скорочуватимемо ні виплати, ні соціальні гарантії та пільги. Ми зберегли корпоративний соціальний пакет для наших співробітників, який складається з різних видів матеріальної допомоги та низки пільг. Зокрема, грошової надбавки за вислугу років, системи медичного обслуговування та добровільного медичного страхування, системи професійного навчання та підвищення кваліфікації, підтримки ветеранів. Нині ми робимо все, щоб працювати залізничником було престижно, залучаємо молодь, яка прагне трудитися на залізниці", - зазначив Володимир Козак.

За словами голови Профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадима Ткачова, на виконання соціальних гарантій "Укрзалізниця" щорічно витрачає близько 1 млрд гривень. "Ця домовленість дає нам стабільність і захищеність на 2013 рік. Ми знаємо, що всі пільги та соціальні гарантії працівників галузі збережено. Профспілка залізничників і транспортних будівельників разом з "Укрзалізницею" працює над гідними стандартами оплати й умов праці - загальна річна сума на забезпечення соціальних гарантій, передбачених колективним договором, становить понад 1 млрд гривень", - повідомив Вадим Ткачов.

1 жовтня відбудеться чергове 5-відсоткове підвищення годинних тарифних ставок і посадових окладів залізничників. До цього 5-відсоткове підвищення відбулося 1 травня цього року.

"Середньомісячна заробітна плата в галузі, порівняно з минулим роком, збільшиться на 14,7% і до кінця року становитиме близько 4050 грн", - повідомляє "Укрзалізниця".

За рівнем заробітної плати серед різних галузей економіки залізничники займають 10-те місце, нагадує відомство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram