ГоловнаЕкономікаБізнес

"Газпром" відсвяткує ювілей із шиком

На святкування витратять майже 2 млн доларів.

"Газпром" відсвяткує ювілей із шиком
Фото: i-g-t.org

Святкування 20-річного ювілею "Газпрому" обійдеться в 55,7 млн рублів, або майже $1,8 млн.

Як повідомляє "Інтерфакс", ювілей відзначатимуть у першому кварталі 2013 року в Кремлі. Організацією святкового концерту, зйомкою і забезпеченням його трансляції займеться столичне ТОВ "Спектр" за 39 млн грн. Іще 16,697 млн отримає московське ТОВ "Афіша" за оформлення холу концертного залу і залу офіційного прийому, а також за фотозйомку свята, видання фільму-концерту та друкованої продукції.

Концерт повинен складатися з двох частин. Окрім того, заплановано офіційний прийом від імені голови правління. Вхід у концертний зал організатори хочуть прикрасити композицією з повітряних кульок і встановити там об'ємний напис "20 років". У приміщеннях палацу буде розміщено тематичні стенди, банери, флористичні арт-об'єкти. На екранах демонструватимуть спеціально створений презентаційний фільм. Для офіціантів виготовлять спеціальні краватки і хустинки на шию.

Під час 15-річного ювілею, який відзначали в лютому 2008 року, гостей "Газпрому" розважали Deep Purple і Тіна Тернер. Також компанію привітали Пугачова, Максим Галкін, Гарік Сукачов, Олег Газманов, група "Чайф" та інші російські виконавці.

"Газпром" було засновано 1989 року з Міністерства газової промисловості СРСР. 1993 року компанію було перетворено з державного газодобувного концерну в російське акціонерне товариство. З 1993-го по 2001 рік правління компанії очолював Рем Вяхірєв, після нього й до сьогодні - Олексій Міллер.

Американський журнал Forbes поставив "Газпром" на друге місце серед найбільших нафтогазових компаній світу. В рейтингу найбільших компаній світу Global 500, який складає журнал Fortune, за підсумками 2011 року компанія зайняла 15-те місце. Крім того, "Газпром" утримує звання найприбутковішої компанії світу з показником $44,46 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram