ГоловнаЕкономікаФінанси

У Севастополі проблеми зі збором податків

Розібратися в ситуації покликали головного податківця країни.

У Севастополі проблеми зі збором податків
Владимир Яцуба
Фото: Макс Левин

Глава Севастопольської міськадміністрації Володимир Яцуба запросив голову Державної податкової служби Олександра Клименка допомогти з отриманням податкових боргів бізнесу.

Як заявив Яцуба журналістам, 80 севастопольських бізнес-структур ухиляються від сплати податку на доходи фізосіб. "Просто не платять, кожен знаходить свої шляхи, як ухилитися. Будемо займатися тим, щоб усі платили", - сказав Яцуба журналістам.

За словами голови постійної депутатської комісії з бюджету і фінансів Петра Кудряшова, попередні розрахунки показують, що місто може недоотримати 2012 року 15 млн грн із запланованих надходжень з податку на доходи фізичних осіб.

"Бюджетну комісію дуже серйозно хвилює питання, що по одному з основних видів податків ми не отримуємо тих результатів, які ми запланували. Ми, звичайно, перекриємо його за рахунок інших податків, але ми повинні і цей податок отримати", - розповів Кудряшов.

Нагадаємо, податкові збори у січні-серпні по Україні становили 190,5 млрд. грн. З них державна скарбниця отримала 134,3 млрд грн, місцеві бюджети - 56,2 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram