ГоловнаЕкономікаБізнес

Microsoft не пустила українських розробників у Windows Store

Windows 8 надійде в продаж 26 жовтня 2012 року.

Microsoft не пустила українських розробників у Windows Store
Фото: http://ddriver.ru

Компанія Microsoft в офіційному блозі назвала список країн, розробники з яких можуть відправляти свої додатки в Windows Store - магазин програм для Windows 8.

До списку увійшли 120 країн і територій. Із країн колишнього СРСР до нього потрапили лише Латвія, Литва, Росія та Естонія. У майбутньому перелік можуть розширити, але конкретних строків Microsoft не називає.

Для розробників-одинаків річна підписка коштуватиме 1500 рублів, а для компаній - 3000 рублів. У США внесок становить 49 і 99 доларів відповідно.

Магазин Windows Store містить додатки для середовища Metro. Для користувачів його відкрили 29 лютого 2012 року - в день виходу Consumer Preview, другої за рахунком попередньої версії Windows 8.

Магазин працюватиме більш ніж у 200 країнах, включаючи Росію, Україну та Білорусь. У ньому будуть міститися як безкоштовні, так і платні програми, причому росіяни та українці зможуть оплачувати покупки в рублях і гривнях відповідно.

Операційна система Windows 8 надійде в продаж 26 жовтня 2012 року. За рахунок підтримки двох процесорних архітектур - x86 і ARM - система працювати і на комп'ютерах, і на планшетах. Версія для планшетів називатиметься Windows RT.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram