ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" цього року прийняла на роботу понад 17 тисяч осіб

У відомстві 2012 року на літній період було створено 5305 додаткових робочих місць.

"Укрзалізниця" цього року прийняла на роботу понад 17 тисяч осіб

З січня по серпень 2012-го року "Укрзалізниця" працевлаштувала понад 17,6 тис. фахівців.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Залізничний транспорт України продовжує залишатися одним з найбільших роботодавців України. Зараз колектив залізничників становить близько 400 тисяч осіб", - повідомляє прес-служба відомства.

Минулого року "Укрзалізниця" прийняла на роботу більше ніж 30 тисяч фахівців.

"Укрзалізниця" також продовжує створювати додаткові сезонні робочі місця. 2012 року на літній період було створено 5305 додаткових робочих місць, з них 2007 місць - для забезпечення роботи залізничних оздоровчих закладів, 3298 - для забезпечення літніх пасажирських перевезень.

Також відомство здійснює роботу з перепідготовки та підвищення кваліфікації своїх працівників. Цього року на залізницях було перепідготовлено 5697 робітників, а 3526 керівників і фахівців підвищили свій кваліфікаційний рівень.

"Багато уваги приділяється одній з найчисельніших і затребуваних професій серед залізничників - "провідник пасажирського вагона". Протягом 2012 року підприємствами залізничного транспорту підготовлено 55 провідників, перепідготовлено за цією професією 42 працівники. На посаду провідників пасажирських вагонів було працевлаштовано 2376 осіб", - повідомляє "Укрзалізниця".

Щороку на підприємства залізничного транспорту України після закінчення вищих навчальних закладів прибуває близько 2 тис. молодих фахівців, що становить близько 0,7% від загальної кількості працівників.

"З молодих фахівців, працевлаштованих на залізниці після закінчення вищих навчальних закладів, близько 90% залишається на роботі після першого року роботи", - зазначає відомство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram