ГоловнаЕкономікаБізнес

Moody's готове знизити рейтинг США

Агентство стурбоване співвідношенням американського боргу до ВВП.

Moody's готове знизити рейтинг США
Фото: i-g-t.org

Рейтингове агентство Moody's попереджає, що знизить рейтинг США, якщо переговори щодо бюджету на наступний рік не приведуть до зниження співвідношення боргу до ВВП.

"Якщо ці обговорення приведуть до певної політики, яка забезпечить стабілізацію і потім зниження співвідношення федерального боргу до ВВП у середньостроковій перспективі, рейтинг, радше за все, буде підтверджено, а прогноз відновлено до стабільного. Однак, якщо переговори не приведуть до вироблення подібної політики, Moody's знизить рейтинг США, ймовірно, до Aa1", - повідомило агентство.

У травні американський держборг перевищив ВВП країни. До осені він досяг позначки $16 трлн. Федеральний уряд США посідає в добу $3,5 млрд. При збереженні такої динаміки держборг США досягне суми $17 трлн до червня наступного року, до березня 2014-го - $18 трлн, а поріг у $20 трлн буде пройдено в середині жовтня 2015 року. Втім нині стелю боргу встановлено на позначці $16,394 трлн.

Moody's стало не єдиним із "великої трійки" рейтингових агентств, заявивши про готовність позбавити США найвищого рейтингу. Наприкінці серпня аналогічну заяву зробило також агентство Fitch. S&P позбавило США найвищого кредитного рейтингу ще в серпні 2011-го, знизивши його на один щабель до АА + і присвоївши  негативний прогноз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram