ГоловнаЕкономікаБізнес

На підготовку колійного господарства до зими "Укрзалізниця" витратить понад 2,6 млрд грн

У відомстві кажуть, що готові до сніжної зими.

На підготовку колійного господарства до зими "Укрзалізниця" витратить понад 2,6 млрд грн

На весь комплекс заходів, пов'язаних із забезпеченням нормальної роботи колійного господарства залізниць України в осінньо-зимовий період, "Укрзалізниця" виділила понад 2,6 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Роботи з підготовки до безперебійного функціонування в осінньо-зимовий період йдуть за графіком. На 10 вересня для боротьби зі снігом підготовлено 106 (із 107) снігоприбиральних і 127 (із 135) снігоочисних машин. Дефіциту снігоприбиральної техніки, за словами шляховиків, на сьогодні немає. У разі сильних снігопадів машини завжди готові до оперативної передислокації в регіони, які цього потребують.

Про це повідомив начальник Головного управління колійного господарства "Укрзалізниці" Євген Юрковський.

Основні напрями підготовки: забезпечення безпеки руху, робота стрілочних переводів в умовах заморозків і снігових заметів, контроль за якістю шляхів і рейок. "Цьогоріч фахівці колійного господарства "Укрзалізниці" готують до роботи в зимовий період 14330 комплектів стрілочних переводів із пневмообдуванням і 2311 стрілочний перевід з електрообігрівом. Особливу увагу приділяють також забезпеченню чіткої роботи систем сигналізації й зв'язку", - повідомляє "Укрзалізниця".

Роботу працівників колійного господарства в належних побутових умовах будуть забезпечувати пункти обігріву, душові, приміщення для сушіння робочого одягу. Обов'язково буде вирішено і соціальні питання: закупівля теплого одягу та зимового спецвзуття для робітників.

"Особливу увагу приділяють "першозимівникам"- залізничникам, для яких зима стане першою в професійному досвіді роботи на залізницях. Їх прикріплюють до більш досвідчених фахівців, навчають роботі та техніці безпеки в умовах снігопадів, дощів і низьких температур", - зазначають в "Укрзалізниці".

У зимовий період вживатимуть додаткові заходи безпеки: додаткові огляди та перевірки стану колії, стрілочних переводів та інженерних споруд, запевнив начальник Головного колійного господарства "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram