ГоловнаЕкономікаБізнес

Янукович незадоволений програмою доступного житла

Президент занепокоївся будівельниками.

Янукович незадоволений програмою доступного житла
Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович доручив віце-прем'єру Борису Колеснікову та міністру регіонального розвитку та будівництва Анатолію Близнюку активізувати програму з будівництва доступного житла.

На думку Януковича, на сьогодні її темпи недостатні, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент наголосив, що реалізація програми з будівництва доступного житла сприятиме розвитку будівельної галузі України і працюватиме на розширення нашого внутрішнього ринку", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, в липні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про плани уряду щорічно здавати в експлуатацію 100 тис. квартир, причому на спорудження одного будинку буде необхідно максимум 60 днів. Для цього з 2013 року в країні планують запустити програму реалізації індустріального житла, що також дозволить знизити середній рівень вартості житла до менш ніж 5 тис. грн за 1 кв. м.

На думку прем'єра, реалізація таких програм дозволить у рази збільшити обсяги житлового будівництва в країні. Нині, зазначив прем'єр-міністр, у житловій черзі стоїть приблизно 1,5 млн осіб, але вона практично з 1980-х років застигла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram