ГоловнаЕкономікаБізнес

"АероСвіту" і МАУ не підійшов новий термінал "Борисполя"

Авіакомпанії продовжать виконувати рейси в термінали B і F.

"АероСвіту" і МАУ не підійшов новий термінал "Борисполя"
Фото: Макс Левин

Лідери вітчизняного ринку пасажирських авіаперевезень "АероСвіт" і МАУ відмовилися переходити цього року в новий міжнародний термінал D аеропорту "Бориспіль".

Як пише "Коммерсант-Украина" з посиланням на гендиректора аеропорту Антона Волова, перевізники продовжать роботу в терміналах B і F.

У терміналі D неможливі повноцінні транзитні перевезення. У ньому не передбачена трансферна зона, і немає можливості приймати внутрішні рейси. При цьому "АероСвіт" і МАУ переважно працюють з транзитними пасажирами і тому зможуть перейти в новий термінал тільки після його доопрацювання. Але коли саме буде доопрацьовано і добудовано термінал D - невідомо, тому що новий проект досі не узгоджено.

Сам термінал було відкрито Президентом Віктором Януковичем 28 травня перед чемпіонатом Євро-2012, але він приймав тільки чартерні рейси. Зараз тут обслуговуються регулярні рейси Norwegian Air Shuttle, Air Arabia і Turkish Airlines, а також працює VIP-сектор.

Нагадаємо, згідно з оцінками Державіаслужби, пасажирські перевезення в першому півріччі виконували 29 українських авіакомпаній, близько 75% перевезень здійснено авіакомпаніями "АероСвіт" і "Міжнародні авіалінії України".

Площа терміналу D становить 107 тис. кв. м, він зможе обслуговувати до 15 мільйонів пасажирів на рік. Комплекс вперше в Україні обладнано системою пасажирських конвеєрів. Вартість терміналу з урахуванням залучення іноземних інвестицій становила 4,8 млрд грн. Будівництво тривало близько чотирьох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram