ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні продовжують дешевшати овочі та фрукти

Ціни на плодоовочеву продукцію минулого тижня знизилися на 4,3%.

В Україні продовжують дешевшати овочі та фрукти
Фото: 1tv.ru

Ціни на овочі та фрукти в Україні минулого тижня знизилися на 4,3% після падіння на 5,4% тиждень тому.

Як повідомляє "АПК-Інформ: овочі і фрукти", основною причиною зниження цін на плодоовочеву продукцію стали овочі борщового набору та картопля.

"Масове збирання картоплі населенням, а також початок масового збирання деяких традиційних овочів у західних регіонах країни призвели до тиску на ринок і зменшення цін", - говорить Тетяна Гетьман, керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Експерт зазначає, що при цьому зростання цін на тепличні огірки та томати внаслідок погіршення погодних умов був менш значимим для ринку, для зниження цін по борщового набору. Також відзначається зниження цін на яблука українського виробництва відразу на 10% за минулий тиждень. Причиною був занадто високий рівень їх цін, який не дозволяв експортувати цю продукцію в Російську Федерацію. В умовах триваючого збирання яблук цей чинник почав чинити суттєвий тиск на ціни. У цьому сезоні, щоб уникнути торішніх проблем із низькими цінами, українським виробникам потрібно буде експортувати близько 70-100 тис. тонн овочів борщового набору та не менш ніж 40 тис. тонн яблука.

Нагадаємо, надлишок цибулі у фермерських господарствах України призвів до чергового рекордного зниження цін на споживчих ринках. Ціни в рідкісних випадках піднімаються вище 1,2 грн/кг, а їх мінімальний поріг уже опустився до 0,8 грн/кг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram