ГоловнаЕкономікаБізнес

Єврозона збережеться в нинішньому вигляді, - голова ВТБ

Учасники саміту АТЕС вважають, що євро виживе.

Єврозона збережеться в нинішньому вигляді, - голова ВТБ
Андрей Костин

Голова російського банку ВТБ Андрій Костін вважає, що єврозона збережеться в нинішньому вигляді.

"Природно, що стабільність і віра в євро останнім часом на слабкому рівні, але поки що є ресурс у європейських країн, щоб запобігти розпаду єврозони", - зазначив Костін, виступаючи на одному із засідань саміту АТЕС у Владивостоці.

За його словами, положення в єврозоні розглядали і в рамках ділового саміту АТЕС. "Загалом, якщо говорити про думки учасників, а це представники різних країн АТЕС - Китаю, Австралії та низки інших, усе-таки проглядається позитивний сценарій розвитку європейської ситуації. Євро виживе, а формат європейського валютного союзу, радше за все, залишиться існуючим", - пояснив Костін.

Ужиті Європейським центральним банком заходи "сприятимуть вирішенню боргової проблеми країн ЄС і в цьому контексті нададуть хороший вплив на всю світову фінансову кредитну систему", вважає голова ВТБ.

Нагадаємо, що Болгарія відклала плани щодо вступу в єврозону через фінансову кризу в регіоні. Польща також готова приєднатися до зони євро тільки після того, як та вирішить свої боргові проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram