ГоловнаЕкономікаДержава

У Мінобороні хочуть переглянути держпрограму утилізації боєприпасів

У відомстві скаржаться на недостатнє фінансування.

У Мінобороні хочуть переглянути держпрограму утилізації боєприпасів
Фото: ukrlife.net

У Міністерстві оборони України не відкидають можливості перегляду Державної цільової оборонної програми утилізації звичайних видів боєприпасів, непридатних для подальшого зберігання на 2008-2017 роки у зв'язку з хронічним бюджетним недофінансуванням програми.

Про це повідомив на прес-конференції в четвер у Києві заступник начальника департаменту МОУ Володимир Охрамович.

"Ми працюємо над продовженням термінів реалізації держпрограми", - сказав він, уточнивши, що реальне фінансування Держпрограми, в рамках якої до 2017 року підлягають утилізації 474 тис. тонн боєприпасів, становить в останні роки 30-35% від потреби, а загальну потребу в її фінансуванні оцінюють у близько 500 млн грн.

Разом із тим, зазначив він, значний обсяг робіт із утилізації боєприпасів проводять за т. зв. методом самофінансування виконавцями робіт, а також у рамках проекту Трастового фонду НАТО / Партнерство заради миру (ПЗМ).

За даними представника військового відомства, 2012 року в рамках Держпрограми в Україні планують утилізувати близько 82 тис. тонн боєприпасів, із них - 35 тис. тонн - за рахунок бюджетних коштів; 6 тис.тонн - у рамках співпраці з НАТО; 28,1 тис. тонн - за методом самофінансування.

За даними Міноборони, передбачений держбюджетом-2012 обсяг фінансування на утилізацію боєприпасів оцінюють у 311 млн грн, із них 149 млн грн - із загального фонду бюджету. Загальний обсяг договорів на утилізацію боєприпасів за методом самофінансування, укладених МОУ 2012 року, оцінюють у 160 млн грн.

Нагадаємо, в Міноборони повідомили, що НАТО виділило Україні 15 млн грн на утилізацію боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram