ГоловнаЕкономікаБізнес

"Метінвест" став більше за "Нафтогаз"

Deloitte представила рейтинг найбільших компаній Центральної та Східної Європи.

"Метінвест" став більше за "Нафтогаз"
Фото: inzider.ru

Холдинг "Метінвест", основним акціонером якого є СКМ Ріната Ахметова, назвали найбільшою українською компанією в рейтингу "Топ-500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи" за версією аудиторської компанії Deloitte.

Зростання доходів "Метінвесту" за результатами минулого року на 44,3% дозволило йому посісти четверте місце серед компаній регіону, піднявшись з шостого місця. Водночас компанії Ахметова вдалося обійти "Нафтогаз України", який, незважаючи на 10%-ве зростання доходів, опустився з четвертого на п'яте місце. Ще один український представник в першій десятці топ-500 - "Енергоринок" - збільшив доходи на 23%, однак водночас опустився із сьомого на дев'яте місце.

Всього в 500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи увійшло 50 українських компаній, 42 з яких збільшили доходи.

Лідерами рейтингу залишаються польський нафтопереробний концерн PNK Orlen, угорська нафтогазова компанія MOL і чеський машинобудівний гігант Skoda.

Перша десятка рейтингу Deloitte
Перша десятка рейтингу Deloitte

Нагадаємо, основний власник "Метінвесту" Рінат Ахметов є найбагатшою людиною України та Східної Європи. Згідно з рейтингом мільярдерів Bloomberg, в якому Ахметов посідає зараз 34 місце, його статок оцінюється в $17,9 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram