ГоловнаЕкономікаБізнес

Запорізька область отримала 3,4 млн грн на боротьбу з чумою у свиней

В ОДА повідомляють, що кошти спрямують на компенсацію за вилучених тварин.

Запорізька область отримала 3,4 млн грн на боротьбу з чумою у свиней

Як повідомили в управлінні з питань преси та інформації Запорізької ОДА, "уряд виділив 3,375 млн. грн. на заходи, спрямовані на профілактику та боротьбу з африканською чумою у свиней на території регіону".

За даними управління, ще 400 тис. грн на ці цілі буде виділено з обласного бюджету.

"Кошти буде спрямовано на виплату компенсації населенню за вилучених тварин на території 10-кілометрової зони відчуження", - повідомили в управлінні.

За даними Запорізької ОДА, м'ясо вилучених у зоні відчуження тварин буде перероблено на консерви або варену ковбасу.

Нагадаємо, в селі Камишеватка Приморського району Запорізької області 30 липня зареєстровано захворювання свиней африканською чумою (АЧС). Імовірним джерелом інфекції могло бути завезення відпочивальними з Російської Федерації збудника хвороби з харчовими продуктами тваринного походження.

В осередку виникнення хвороби здійснюють оперативні ветеринарно-санітарні заходи.

Жителям Запорізької області, в господарствах яких поголів'я свиней було знищено через виявлення в регіоні африканської чуми, з 2 серпня почали виплачувати компенсації за знищену худобу.

Довідка. Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами та механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я свиней, які захворіли, гине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram