ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін РФ запропонував обкласти податком хабарі іноземним чиновникам

У податковій повідомили, що зміни торкнуться підприємств, що мають активи в країнах третього світу.

Мінфін РФ запропонував обкласти податком хабарі іноземним чиновникам

Мінфін РФ опублікував роз'яснення про облік хабарів іноземним посадовим особам - чиновникам і співробітникам компаній - при розрахунку податків. Згідно з документом, зменшувати оподатковуваний прибуток на такі витрати не можна. Таким чином із них доведеться заплатити стандартні 20% податку на прибуток

Як зазначили в Мінфіні, це не було відповіддю на запитання конкретної компанії, публікація листа - формальність, пов'язана з приєднанням Росії до конвенції боротьби з підкупом іноземних посадових осіб під час здійснення міжнародних комерційних угод, пишуть "Ведомости".

Питання актуальне для російських експортерів зброї і сировинних холдингів, що мають активи в країнах третього світу, відзначають у податковій інспекції. Хабарі можуть "зашити" в найрізноманітніші платежі, наприклад, консультантам: інспекції в такому разі доводять, що витрати необґрунтовані, не з'ясовуючи, витрачені гроші на хабарі чи ні.

Своєю чергою, юристи наголошують: якщо хтось і намагається зарахувати хабар до витрат, то зовні все виглядає респектабельно. Щоправда, розібратися в законності деяких платежів в інших країнах часто нелегко, поки не буде винесено рішення суду.

Як повідомляли раніше, Держдума планує змусити блогерів платити податки з реклами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram