ГоловнаЕкономікаБізнес

Російські авто можуть подорожчати на $1000

Прем'єр вважає, що українці відмовляться від продукції автопрому РФ.

Російські авто можуть подорожчати на $1000
Фото: partaktiv.info

Можливе введення утилізаційного збору на російські автомобілі в Україні підвищить їх вартість на $1000, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, виступаючи перед студентами Київського національного університету будівництва і архітектури.

"Якщо ми теж введемо якусь плату на російські машини за утилізацію, то російські автомобілі, які приходять на наш ринок, будуть коштувати на тисячу доларів дорожче, і українці не будуть їх купувати", - сказав Азаров.

Він зазначив, що з введенням Росією з 1 вересня утилізаційного збору на автомобілі українські легкові автомобілі подорожчають на російському ринку на $600-1000.

Нагадаємо, в п'ятницю Азаров заявив, що Кабінет Міністрів відповість Росії аналогічними діями і розгляне введення утилізаційного збору в Україні щодо товарів, на які поширюється дія утилізаційного збору в Росії.

При цьому прем'єр відзначив, що уряд все-таки буде готувати проект двосторонньої угоди з Росією, яка обумовлюватиме умови незастосування утилізаційного збору щодо експорту з України так само як і експорту з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram