ГоловнаЕкономікаБізнес

Google подбав про велосипедистів

Розробники випустили оновлення Android-версії Google Maps.

Google подбав про велосипедистів
Фото: velostan.ru

Розробники компанії Google випустили оновлення Android-версії картографічного сервісу Google Maps, в якому з'явилася навігація для велосипедистів. За словами компанії, тепер служба включає в себе голосові підказки, а також прокладку маршруту з пункту A в пункт B із зазначенням всіх поворотів.

Така можливість наразі не надається на території України, однак нею вже можуть скористатися власники Android-гаджетів з Австралії, Австрії, Бельгії, Данії, Фінляндії, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Швейцарії та Великобританії. У майбутньому географія розширюватиметься.

Темно-зелені лінії на карті будуть показувати спеціально відведені велосипедні маршрути, на яких відсутні автомобілі, тимчасом час як світло-зелені лінії відображають вулиці з велосипедними доріжками.

Пунктирна зелена лінія вказує на вулиці, які рекомендуються для їзди на велосипеді. Прокладка велосипедного маршруту буде здійснюватися так, щоб користувачеві доводилося якомога менше стикатися з крутими підйомами або спусками на дорозі під час руху.

Як повідомляли раніше, Google дозволив українцям редагувати свої карти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram