ГоловнаЕкономікаБізнес

Apple і Google ведуть переговори з питань патентів

Поінформовані джерела вважають, що сторони обговорюють спірні мобільні технології.

Apple і Google ведуть переговори з питань патентів

Гендиректор компанії Apple Тім Кук і його колега з Google Ларрі Пейдж ведуть переговори щодо низки питань інтелектуальної власності, включно зі спірними мобільними технологіями, пише агентство Reuters із посиланням на поінформовані джерела.

Apple бере участь у кількох патентних розглядах за участю компаній-виробників мобільних пристроїв на мобільній платформі Android, яку розробив Google, зокрема, позивається проти Samsung, HTC і Motorola Mobility.

Безпосередньо із Google виробник iPhone і iPad наразі не судиться, тоді як інтернет-компанія дистанціювалася від конфлікту Apple і Samsung. Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня суд присяжних визнав провину Samsung у копіюванні технологій Apple, зобов'язавши компанію виплатити штраф у 1,05 мільярда доларів. Більшість із порушених Samsung патентів стосуються програмних функцій. Однак у Google вважають, що патенти Apple не зачіпають фундаментальні основи Android.

За даними джерел, голови компаній провели минулого тижня телефонні переговори, про які не повідомляли публічно. Переговори між іншими топ-менеджерами Google і Apple щодо патентів тривають досі, пише Reuters.

Хоча перемовини між Пейджем і Куком не привели до формальної угоди, фігуранти домовилися продовжити обговорення патентних питань, говорять джерела. Як очікують, наступний етап переговорів відбудеться протягом найближчих тижнів, хоча дату ще не визначено. Компанії відмовилися прокоментувати Reuters цю інформацію.

Apple і Google є головними конкурентами на ринку мобільних операційних систем - програмна платформа iOS лідирує в сегменті планшетних комп'ютерів, а Android - на ринку смартфонів.

Останнім часом Apple поступово відмовляється від впровадження продуктів Google у своїх пристроях. Зокрема, додаток відеохостингу YouTube не встановлено на мобільні пристрої Apple, що працюють на планованій до випуску платформі iOS 6. Крім того, в iOS 6 Apple відмовиться і від використання картографічної служби Google Maps на користь власного рішення з можливістю перегляду карт у тривимірному режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram