ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві нарахували 999 мільйонерів

Загальний дохід столичних товстосумів за 2011 рік становить майже 5 млрд грн.

У Києві нарахували 999 мільйонерів
Фото: treehugger.com

У Києві нарахували 999 офіційних мільйонерів, повідомила прес-служба Державної податкової служби в Києві.

За словами голови столичного відомства Ірини Носачової, саме стільки киян задекларували за підсумками минулого року доходи в сумі понад 1 млн грн. Це остаточні підсумки декларування. Столичні мільйонери в сумі задекларували дохід 4,896 млрд грн.

Найбільша кількість мільйонерів проживає в Печерському (340 осіб), Шевченківському (265) та Голосіївському (123) районах Києва.

"Аналіз поданих декларацій показав, що найбільші доходи мільйонери отримали у вигляді іноземних доходів, від продажу майна, у вигляді інвестиційного прибутку і доходів внаслідок прийняття спадщини", - зазначила Носачова.

За даними столичних податківців 2 громадянина задекларували дохід у більш ніж 100 млн грн, 93 особи - до 100 млн грн, 904 громадянина - до 10 млн грн.

Нагадаємо, згідно з дослідженням Wealth Management Ukraine 2012, проведеному виданнями Ukraine Business Insight і Eurasia Insights, в Україні налічується близько 30 тис. осіб, кожен з яких має більше ніж $100 тис. ліквідних активів. Зростання кількості мільйонерів в Україні деколи становить до 6% в рік, в середньому нараховуючи понад 1,5 тис. нових мільйонерів щорічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram