ГоловнаЕкономікаБізнес

​На вітамінізоване борошно великий попит на ринку, - Держрезерв

У відомстві планують збагачувати вітамінами й іншу продукцію.

​На вітамінізоване борошно великий попит на ринку, - Держрезерв
Фото: latifundist.com

Вітамінізованим борошном Держрезерву зацікавилися країни СНД і Європи. Про це під час презентації сучасної фасувальної лінії на ДП "Новопокровський КХП" сказав директор підприємства А. Яковенко, повідомили в прес-службі  Державного агентства резерву.

За його словами, на новому обладнанні борошно будуть фасувати не тільки у двокілограмові, а й у менші пакети, на які більший попит на ринку. Зокрема, за кордоном: вітамінізованим борошном уже зацікавилися в Молдові, Росії та Румунії. Технологію збагачення борошна тіаміном, залізом і вітамінами розробили вітчизняні вчені. При цьому ціна на борошно, збагачене вітамінами та мінералами, для споживача зростати не буде, вважають у Держрезерві.

Голова Держрезерву України О. Лелюк наголосив, що сьогодні продати незбагачене борошно неможливо навіть у країни Південно-Східної Азії. І те, що Україна почала виготовляти такі продукти, не тільки корисно для кожного з нас, а й престижно для нашої держави за кордоном".

Також О. Лелюк зазначив, що завдяки науковим розробкам фахівців Держрезерву збагачувати вітамінами і мінералами будуть не тільки борошно, а й м'ясо, інші  продукти, які зберігають у Держрезерві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram