ГоловнаЕкономікаФінанси

Запоріжжя випустить облігації

Залучені кошти місто планує витратити на будівельні проекти.

Запоріжжя випустить облігації
Фото: novostienergetiki.ru

Запорізька міськрада має намір продати облігації на 50 млн грн. Про це повідомили в Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку "Коммерсант-Украина".

Інвесторам будуть запропоновані папери трьох серій з обігом два, три і чотири роки. Залучені кошти місто планує витратити на будівельні проекти.

Процентна ставка становитиме 17,4%, через що, на думку експертів, продати облігації буде складно. "Враховуючи, що прибутковість за держпаперами зараз в районі 20%, ринковим випуск назвати важко. Щоб така прибутковість зацікавила інвесторів, потрібно продавати з дисконтом", - упевнений начальник відділу аналізу фінансових ринків "ІНГ Банку Україна" Олександр Печеріцин.

Однак якщо покупців знайти не вдасться, то решту випуску, найімовірніше, викупить андеррайтер - Укргазбанк. "Для інвесторів ставка низька, але для держбанку цілком підходяща. 50 млн грн - це невеликий обсяг для Укргазбанку, який зможе без істотних проблем викупити емісію паперів", - вважає аналітик ринку облігацій групи "Інвестиційний капітал Україна" Тарас Котович.

Нагадаємо, в липні Україна продала євробонди на $2 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram