ГоловнаЕкономікаБізнес

Греція хоче створити спеціальні економічні зони для інвесторів

Афіни шукають шляхи змусити економіку працювати.

Греція хоче створити спеціальні економічні зони для інвесторів

Грецький уряд планує створити спеціальні економічні зони з метою залучення інвестицій та стимулювання зростання економіки. Ці зони нададуть інвесторам певні податкові та адміністративні переваги.

Як повідомив міністр розвитку Греції Костіс Хатзідакіс, Афіни вже ведуть переговори з Єврокомісією, щоб отримати схвалення цієї ідеї.

"Ми вважаємо, що ці зони зміцнять реальну економіку, створивши особливий режим для залучення інвестицій та нарощування експорту", - сказав Хатзідакіс.

Дозвольте мені бути гранично ясним: ми не просимо додаткові гроші. Все, що нам потрібно, так це трохи "повітря", щоб сприяти зростанню економіки

— Антоніс Самарас, прем'єр Греції

Такими економічними зонами користуються багато країн, що розвиваються, зокрема Китай. І тепер Хатзідакіс просить ЄС схвалити їх створення і в Греції, яка вважається розвиненою державою.

"Є деяке невдоволення з боку партнерів Греції по єврозоні, тому що (економічні зони) дадуть країні деяку перевагу", - сказав Хатзідакіс.

Нагадаємо, раніше грецький прем'єр Антоніс Самарас заявив, що Греція потребує більше часу і свободи, щоб змусити економіку працювати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram