ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров обіцяє відродження шахтарських селищ

Прем'єр прогнозує розвиток вугільної промисловості.

Азаров обіцяє відродження шахтарських селищ
Фото: analitica.kiev.ua

Зростання потреби України у вугіллі для переходу ТЕЦ на вітчизняне паливо призведе до відродження шахтарських селищ і міст Донбасу.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю телеканалам Луганської області, повідомили в прес-службі Кабміну.

"Ми все більше і більше переходимо на власне паливо, а значить, у нас і далі буде потреба у вітчизняному вугіллі. Тому вугільна галузь буде розвиватися, і перспектива у шахтарів є", - сказав Азаров, повідомили УНІАН.

За словами прем'єра, після того, як "у відомі роки" в державі було взято курс на закриття шахт, шахтарські селища перетворилися на регресивні території, які втратили робочі місця, а відповідно - і відрахування до місцевих бюджетів.

Як заявив глава уряду, з такою безвідповідальною політикою покінчено раз і назавжди.

"Ми з року в рік нарощуємо державну підтримку вугільної промисловості, передбачаючи кошти на будівництво нових шахтних горизонтів. Такої лінії уряд дотримуватиметься і надалі. Особливу увагу влада приділятиме розвитку шахтарських селищ", - запевнив Азаров.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр України Микола Азаров привітав шахтарів з професійним святом та пообіцяв їм, що через 10 років вони не впізнають Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram