ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні що багатша людина, то більше в неї пільг, - оцінка

Що другий в Україні - пільговик.

В Україні що багатша людина, то більше в неї пільг, - оцінка
Фото: tsn.ua

Найбільше в Україні соціальних пільг надають багатим громадянам.

Про це заявила завідувачка відділу дослідження рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Людмила Черенько.

"10% найбідніших від системи пільг мають 2%, а 10% найбагатших - 22%. На десять груп розбито все населення: від найбіднішого до найбагатшого. Якщо взяти цю криву, то вона від кожної наступної групи зростає, тобто що багатша людина, то більше має від системи соціальних пільг", - зазначила Черенько.

Вона констатувала, що перерозподіл коштів платників податків відбувається не на користь бідних, а в бік багатих. При цьому Черенько звернула увагу на низьку адресність цієї підтримки.

Вона наголосила, що практично в кожному другому українському домогосподарстві сьогодні проживає хоча б один пільговик, який користується щонайменше однією пільгою. "А якщо додати всі програми державної соціальної допомоги на дітей, житлові субсидії і так далі, то більш ніж половина населення України є учасниками державних соціальних програм. Я навіть не враховую сюди пенсії. Це тільки пільги, допомоги, субсидії", - зазначила Черенько.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович обіцяв, що пільги українцям скорочувати не будуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram