ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ спростив ввезення валюти в Україну

Спрощено також вивезення готівкової валюти юрособами.

НБУ спростив ввезення валюти в Україну
Фото: vestikavkaza.ru

Національний банк України спростив ввезення валюти в Україну для нерезидентів і юридичних осіб.

Постановою НБУ №312 від 25 липня вносяться зміни до Інструкції з переміщення валюти та банківських металів через кордон. Постанова зареєстрована в Міністерстві юстиції України 14 серпня і набирає чинності з дня опублікування.

Тепер фізичні особи-нерезиденти та юридичні особи можуть ввозити в Україну готівкову валюту в сумі, що в еквіваленті перевищує 10 тис. євро, без документів, що підтверджують її зняття з рахунків банків, тільки на умовах письмового декларування митному органу.

При цьому встановлено, що нерезидент може вивозити з України готівкову валюту на суму понад 10 тис. євро, тільки якщо він при в'їзді в країну задекларував ввезення більшої суми готівкової валюти.

Щодо юросіб, то тепер при вивезенні готівкової валюти на суму понад 10 тис. євро документ з банку про її зняття з рахунку також не потрібен, потрібно буде лише письмово задекларувати її митному органу.

Також НБУ уточнив, що термін дії документа про зняття готівкової валюти з банківського рахунку, необхідного фізичній особі-резиденту при декларуванні вивезення понад 10 тис. євро готівкової валюти, становить 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram