ГоловнаЕкономікаДержава

Влада обкрутила підприємців кругом пальця, - думка

Бізнес скаржиться, що зараз вигідніше не працювати.

Влада обкрутила підприємців кругом пальця, - думка

Триразове збільшення податкових зборів з малого бізнесу не підкріплене такими самими темпами розвитку економіки. Підприємці почали платити більше податків, але натомість не отримали умов для розвитку бізнесу. Про це пише голова ГО "Українська ліга платників податків" Сергій Перепел в блозі на LB.ua.

"В економіці такого приросту немає: немає зростання ВВП, приховане безробіття вказує на реальні темпи падіння сектору, середній бізнес усувається від реальної економіки. Хтось продає активи, хтось завмер в очікуванні, хтось трішки підробляє. Але загалом підприємці кажуть: сьогодні в Україні вигідніше не працювати і сидіти "на активах і грошах", ніж розвиватися, вкладати, ризикувати", - зазначає він.

На його думку, після підвищення податків підприємці фактично не отримали нічого. "Бізнес-клімат? Де він? Де кредитні лінії для малого підприємництва, де обіцяна дерегуляція, програма розвитку самозайнятості, нова інфраструктура підтримки малого та середнього бізнесу, де обіцяне глобальне "спрощення"? По-простому, нас просто розвели, обкрутили кругом пальця", - вважає Перепел.

Нагадаємо, голова ДПС Олександр Клименко раніше заявив, що після введення нової моделі спрощеної системи оподаткування в Україні зросла кількість підприємців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram